- Dit onderwerp bevat 6 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 1 jaar, 2 maanden geleden door Thijs Adriaans.
-
Onderwerp
-
Onlangs hebben wij ons zelfgebouwde zwembad van 65m3 in gebruik genomen. Het is een gemetselde bak, gestuct en op betonvloer. Deze is professioneel bezet met vinylesther (niet zelf gedaan dus). De bak is volledig waterdicht. De techniek hebben we zelf ingericht op basis van een Sugar Valley Hidrolife (zoutelektrolyse, ongeveer 5gr/L zout, maakt 16gr cl/uur).
Eigenlijk werkt alles prima: Water is mooi helder en de waardes zijn goed. PH rond de 7.4 stabiel, cyaanzuur 30ppm, vrij chloor tussen de 2 en 3 ppm (totaal chloor nauwelijks hoger). Alkaliteit rond de 100. Dit alles regelmatig gemeten met een poollab.
De pH die Hidrolife meet is nagenoeg hetzelfde als de poollab (laatste keer 0.03 verschil).
Op de Hidrolife zit een doseerpompje voor zwavelzuur. Nu dacht ik met een kan van 20L 15% zwavelzuur een tijd vooruit te kunnen, maar in een week of 2 is deze er geheel doorheen gejaagd.
Nu heb ik een nieuwe kan van 20L, nu 20%. Vandaag doseerde deze zo'n 50ml per uur. Aangezien ik de pomp nu 11 uur per dag laat draaien zou hij op dit tempo in 40 dagen dit vat er doorheen slurpen.
Bij het eerste vat kan ik me nog voorstellen dat het kraanwater gecorrigeerd moest worden, maar gaat het nu niet te rap? De pH is keurig in orde. Waardoor zou de behoefte aan zuur kunnen blijven bestaan? Of is dit verbruik verder normaal?
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.