De Aqua Plus 6 heeft 250W ipv 450W vermogen, al is dat niet het opgenomen vermogen / verbruik. Goede pompen overigens, heb zelf de Aqua Plus 11 uit deze reeks gehad. Qua debiet is de fabrikant correcter dan anderen die deze pomp zouden labelen als 11m3/u, maar dat is bij nul weerstand (zie pompgrafiek). Afhankelijk van je installatie kan je wel eens 9m3/u halen, maar misschien ook minder. Vaak wordt deze pomp verkocht in kit met een zandfilter en die zou ook wel eens te klein kunnen zijn en de flow beperken tot 6m3/u.
Als je een warmtepomp hebt, kan je de flow bij benadering wel bepalen dmv het verschil tussen de in en uitgaande watertemperatuur. Bij 1 à 1,5 graden verschil zit je in het ideale flow bereik van je warmtepomp, bv 4m3/u. De flow door de warmtepomp kan je regelen met een frequentie gestuurde pomp of met de bypass van de warmtepomp als je geen frequentie regelaar hebt. Je kan ook altijd eens in een grote kuip pompen (bv 50/100 liter) met een timer erbij en dan omrekenen. Zo krijg je ook al een redelijk idee van de flow. Wel met een propere zandfilter doen en niet voor de zandfilter dus. Die dingen zijn de grootste weerstand in het hele systeem.
Maar het klopt dat een grotere pomp meer debiet kan leveren op lager toerental dan een kleinere pomp die even veel verbruikt. Ben zelf zo geen techneut, maar dat zal te maken hebben met de grootte van de motor, impeller, pomphuis en dat soort dingen. Met 79W pomp ik een kleine 5m3/u rond, alle weerstanden inbegrepen met een pomp van 1,1 kW max vermogen.
Wat je zou kunnen doen is eerst je warmtepomp aankopen. Als je isolatie rondom hebt, afdekking en dan nog eens die zonnetent, dan lijkt me dat wel een zwembad waar een inverter heel erg goed kan renderen. Was onlangs zelf ah zoeken voor een vriend en tegenwoordig zie je bijna alleen nog maar inverters en het prijs verschil met de weinige aan/uit warmtepompen die er nog zijn, is ook niet zo groot meer. Zou die ook niet te klein nemen, maar richting 10-12 kW durven mikken, als de minimum flow het toelaat natuurlijk.
Dan kan je zelf beginnen experimenteren met de filtratie uren, de flow, enz. Als dan blijkt dat een frequentie regelaar of een variabele pomp eventueel een meerwaarde of besparing is, kan je die dan nog aankopen. Het is altijd wat ondervinden en uitproberen. Overigens is je huidige filtratie tijd veel te kort als je pomp effectief maar 6m3/u zou leveren. Minstens 2x het volume per etmaal filteren, bij voorkeurs zelfs 3x.