- Dit onderwerp bevat 5 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren, 6 maanden geleden door Rudy100.
-
Onderwerp
-
Op dit moment heb een 12.000 liter zwembad staan met een flink over bemeten Intex 28680-Sand-Filter-Saltwater-System. Dit is een pomp met zandfilter en zoutwatersysteem in een.
Dit jaar heb ik tevens een 4kW W'eau inverter warmtepomp gekocht (en ja hij is binnen 🙂 ). Het zo maar aansluiten op deze pomp zou problemen kunnen geven ivm te hoge chloorconcentraties richting warmtepomp.
Ik heb tevens nog een kleine Intex SF60220-RC1 (4 kuubs) pomp liggen zonder zandfilter.
Mijn idee is om deze kleine pomp met een bypass te gebruiken om het bad te verwarmen icm de W'eau inverter warmtepomp.
Het liefst zou ik de bestaande aansluitingen en slangen van/naar het bad (allen 38mm) blijven gebruiken en dan beide pompen parallel zetten. De grote zandfilter/chloor pomp wil ik dan in de nacht of vroege ochtend laten draaien en de kleine pomp/warmtepomp combi overdag (eventueel uit bij zwemmen).
Om de circuits gescheiden te houden is mijn idee om de slangen over te laten gaan op 40mm pvc aansluitingen en de pvc leidingen te splitsen en allen te voorzien van pvc terugslag kleppen (zoveel in aan als afvoer) waar dan vervolgens het filter en verwarmcircuit op aangesloten worden.
Om het nog efficiënter te maken schakel ik de kleine intex pomp via een eigen regeling in, dwz laat hem een paar minuten draaien en meet dan de watertemperatuur. Indien te laag, dan blijft de pomp doordraaien en gaat de warmtepomp na 3 minuten inschakelvertraging aan en zal gaan verwarmen. Totdat de eigen gemeten temperatuur bereikt is; dan schakel ik namelijk de pomp weer uit (en zal warmtepomp ook automatisch uitgaan). In dat geval, of dat het water nog warm genoeg is laat ik de pomp weer een uurtje slapen en start de cycle weer opnieuw ( alleen gedurende de dag).
Resume :
- ik wil twee aparte pomp circuits maken die "gescheiden worden" door terugslagkleppen
- beide circuits zullen niet tegelijkertijd actief zijn.
Is met dit voorstel in jullie ogen een goed werkende oplossing te realiseren ?
Alvast dank !
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.